Köp Boken Scrumtips!

Om du vill ha alla scrumtipsen samlade i ett bekvämt format som fungerar i både läsplattan och på mobilen, så köp ett exemplar av min bok Scrumtips. Du sätter själv priset!

12 april, 2012

Introduktion till story points

Estimering med storlekspoäng är en sån där sak som somliga älskar och andra tycker är totalt förvirrande. Jag gillar det lugna sköna tempot i den här korta snutten om story points från Rally Software.


2 kommentarer:

Rickard sa...

Fin! Men eftersom han står och håller i en penna så satt jag hela tiden och väntade på att han skulle rita nåt pedagogiskt. Nästa gång jag själv står framför en whiteboard och pratar ska jag komma ihåg att inte stå och hålla i en penna om jag inte tänkt skriva nåt. :-)

Tobias Fors sa...

Eller så ska du det, så att man sitter och väntar uppmärksamt på att du ska börja rita ;-) Som han som gick upp i talarstolen och började med att ställa upp en röd sko framför sig. Sedan höll han sitt tal under det att alla i publiken lyssnade noga för att få höra vad poängen med skon var. Det fanns ingen. I slutet av talet förklarade han att den bara hade till syfte att få publiken att lyssna noggrannare.